WebDesign

Waarom een visie en missie op je website belangrijk is en hoe je ze het beste kunt presenteren

Een visie en missie zijn belangrijke teksten voor elke website. Deze teksten geven bezoekers een snel en duidelijk beeld van waar jouw bedrijf of organisatie voor staat. Bovendien geven ze richting aan jouw bedrijfsstrategie en helpen ze bij het maken van belangrijke beslissingen.

Een visie is een statement dat aangeeft waar jouw bedrijf naartoe wil en geeft aan waar jouw bedrijf zich op de lange termijn voor inzet. Een missie is een statement dat beschrijft waar jouw bedrijf voor staat en wat het doel is van jouw bedrijf op korte termijn. De visie en missie van een bedrijf zijn vaak nauw met elkaar verbonden.

Het is belangrijk om de visie en missie van jouw bedrijf op de juiste manier te presenteren op de website. Dit helpt bezoekers om snel een beeld te krijgen van jouw bedrijf en wat zij van jouw bedrijf kunnen verwachten. In de volgende hoofdstukken zullen we bespreken hoe je een visie en missie kunt creëren, waar je deze teksten het beste kunt presenteren op je website en geven we tips voor het presenteren van een visie en missie op een homepage.

Hoe een visie en missie te creëren

Een visie en missie formuleren is een belangrijk proces voor elk bedrijf of organisatie. Hieronder geven we stappen en tips voor het creëren van een heldere visie en missie:

 1. Begin met het bepalen van jouw bedrijfsdoelen en waarden. Wat is het doel van jouw bedrijf? Welke waarden zijn belangrijk voor jouw bedrijf?
 2. Bedenk hoe jouw bedrijf zich onderscheidt van andere bedrijven in dezelfde branche. Wat zijn de unieke eigenschappen van jouw bedrijf?
 3. Overweeg de toekomst. Waar wil jouw bedrijf over 5 of 10 jaar staan? Wat zijn de langetermijndoelen van jouw bedrijf?
 4. Schrijf een eerste versie van jouw visie en missie. Houd deze zo kort en bondig mogelijk.
 5. Test de visie en missie met medewerkers, klanten en andere belangrijke stakeholders. Verzamel feedback en pas de tekst aan waar nodig.

Voorbeelden van een visie en missie:

Visie

 • Onze visie is om een wereld te creëren waarin iedereen toegang heeft tot betaalbare en kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg.
 • Onze visie is om een duurzame en sociale wereld te creëren door innovatieve technologieën en duurzame praktijken.
 • Onze visie is om de beste klantenservice te bieden door middel van snelle en efficiënte oplossingen voor onze klanten.
 • Onze visie is om een leider te zijn in onze branche door continue innovatie en het bieden van de hoogste kwaliteit producten en diensten.
 • Onze visie is om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap en wereld door het creëren van werkgelegenheid en het steunen van lokale initiatieven.

Missie

 • Onze missie is om onze klanten te voorzien van de beste producten en diensten door middel van continue innovatie en het bieden van een uitstekende klantenservice.
 • Onze missie is om een duurzame en sociale impact te hebben door het gebruiken van duurzame materialen en het steunen van sociale initiatieven.
 • Onze missie is om een leidende rol te spelen in onze branche door het bieden van hoogwaardige producten en diensten tegen betaalbare prijzen.
 • Onze missie is om een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschap door het creëren van werkgelegenheid en het steunen van lokale organisaties.
 • Onze missie is om een onderscheidende en innovatieve aanpak te bieden in onze industrie door het verstrekken van unieke oplossingen en het bieden van een persoonlijke touch.

Het is belangrijk om te onthouden dat een visie en missie niet statisch zijn en kunnen veranderen naarmate het bedrijf groeit en verandert. Het is dus belangrijk om de visie en missie regelmatig te evalueren en aan te passen.

Waar een visie en missie op een website te plaatsen

Nu je een heldere visie en missie hebt, is het belangrijk om deze op de juiste manier te presenteren op je website. Hieronder geven we tips voor het presenteren van een visie en missie op een website:

 • Plaats de visie en missie duidelijk zichtbaar op de homepage. Dit helpt bezoekers om snel een beeld te krijgen van jouw bedrijf en wat zij van jouw bedrijf kunnen verwachten.
 • Zorg ervoor dat de visie en missie op een consistente manier worden gepresenteerd op de website. Dit helpt bezoekers om de tekst gemakkelijk te vinden en te begrijpen.
 • Gebruik een groot, duidelijk leesbaar lettertype voor de visie en missie. Dit helpt bezoekers om de tekst snel te kunnen lezen en te begrijpen.
 • Gebruik beelden of video’s om de visie en missie te illustreren. Dit kan helpen om de tekst visueel aantrekkelijker te maken en het versterken van de boodschap.
 • Verwijs naar de visie en missie in andere delen van de website. Dit helpt bezoekers om de tekst te herkennen en te begrijpen in andere delen van de website.
 • Maak de visie en missie gemakkelijk te delen via social media of andere kanalen. Dit helpt om de tekst verder te verspreiden en kan leiden tot meer bezoekers op de website.

Het is belangrijk om te onthouden dat de presentatie van de visie en missie aansluit bij de algehele stijl en huisstijl van de website. Hiermee zorg je voor een consistente gebruikerservaring en zorg je dat de bezoekers snel een beeld krijgen van jouw bedrijf en wat zij van jouw bedrijf kunnen verwachten.

Conclusie

Een heldere visie en missie zijn belangrijke teksten voor elke website omdat ze bezoekers snel een beeld geven van waar jouw bedrijf of organisatie voor staat. In dit blogartikel hebben we besproken hoe een visie en missie te creëren, waar deze teksten het beste zichtbaar zijn op een website en hoe ze het beste te presenteren op een homepage.

Om een visie en missie te creëren, is het belangrijk om eerst te bepalen wat jouw bedrijfsdoelen en waarden zijn, hoe jouw bedrijf zich onderscheidt van andere bedrijven in de branche en waar jouw bedrijf naar toe wil in de toekomst. Een visie en missie moeten kort en bondig zijn, en getest worden met medewerkers, klanten en andere belangrijke stakeholders.

Om een visie en missie op een website te presenteren, is het belangrijk om deze duidelijk zichtbaar te plaatsen op de homepage, een consistente presentatie te gebruiken, groot, duidelijk leesbaar lettertype te gebruiken, beelden of video’s te gebruiken om de tekst visueel aantrekkelijker te maken, de visie en missie gemakkelijk te delen via social media of andere kanalen en ervoor te zorgen dat de presentatie van de visie en missie aansluit bij de algehele stijl en huisstijl van de website.

Onthoud dat een visie en missie niet statisch zijn en regelmatig geëvalueerd en aangepast moeten worden. Door deze teksten op de juiste manier te presenteren op je website, zorg je voor een helder beeld van jouw bedrijf en help je bezoekers om snel te begrijpen waar jouw bedrijf voor staat.

Hoofdstukken

Deel deze blog binnen je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp