WebDesign

5 manieren om employer branding te integreren in je website

Je website is een belangrijk visitekaartje voor je bedrijf. Het is een uitgelezen kans om te laten zien wat je te bieden hebt als werkgever en om aantrekkelijk te zijn voor potentiële werknemers en klanten. Maar hoe integreer je employer branding in je website op een effectieve manier? In dit artikel geven we 5 concrete tips om employer branding op je website te integreren. Zo kun je je website gebruiken als een krachtig middel om je employer branding te tonen en om aantrekkelijk te zijn voor de juiste doelgroep.

1, Maak duidelijk wat je bedrijfcultuur is

Je bedrijfscultuur is een belangrijk onderdeel van je employer branding. Het geeft bezoekers van je website een idee van wat ze kunnen verwachten als ze voor je werken of zaken met je doen. Het is daarom belangrijk om duidelijk te maken wat je waarden zijn en hoe je werkt.

Er zijn verschillende manieren om dit op je website te presenteren. Een populaire manier is door middel van foto’s of video’s die een goede indruk geven van hoe het er op je werkplek aan toe gaat. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een rondleiding door het kantoor of door middel van een video waarin huidige werknemers vertellen over hun ervaringen bij het bedrijf.

Verhalen van huidige werknemers zijn ook een goede manier om te laten zien wat je bedrijfscultuur is. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een blog of een afdeling met werknemersverhalen op je website. Zo krijgen bezoekers een beter beeld van wat het is om voor je te werken en of het bij hen past.

Het is belangrijk om op een aansprekende manier te presenteren wat je bedrijfscultuur is. Zo kun je aantrekkelijker worden voor potentiële werknemers en klanten. Zoek manieren om dit op een creatieve manier te doen, zodat bezoekers van je website geïnteresseerd blijven en terugkomen voor meer informatie.

2, Benadruk wat je te bieden hebt

Een van de belangrijkste manieren om je employer branding te tonen op je website is door te benadrukken wat je te bieden hebt als werkgever. Dit kan gaan over salaris en arbeidsvoorwaarden, maar ook over andere voordelen zoals flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden of een goede werk-privébalans.

Er zijn verschillende manieren om dit op je website te presenteren. Een populaire manier is door middel van een duidelijke overzichtspagina met alle relevante informatie. Zorg ervoor dat dit op een aantrekkelijke manier is geformuleerd en dat alle belangrijke punten duidelijk worden benadrukt.

Verhalen van huidige werknemers zijn ook een goede manier om te laten zien wat je te bieden hebt als werkgever. Laat werknemers vertellen over hun ervaringen bij het bedrijf en wat ze waarderen aan de arbeidsvoorwaarden en voordelen die je biedt. Zo krijgen bezoekers een beter beeld van wat ze kunnen verwachten als ze voor je werken.

Het is belangrijk om op een aansprekende manier te presenteren wat je te bieden hebt als werkgever. Zoek manieren om dit op een creatieve manier te doen, zodat bezoekers van je website geïnteresseerd blijven en terugkomen voor meer informatie. Als je duidelijk maakt wat je te bieden hebt, zal je aantrekkelijker zijn voor potentiële werknemers en klanten.

Ook is het handig om te laten zien hoe je je werknemers ondersteunt en wat je doet om hun werkervaring te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van opleidingsmogelijkheden of mentorship programma’s. Door te laten zien dat je bezig bent met het ontwikkelen van je werknemers, geef je aan dat je waarde hecht aan hun groei en ontwikkeling. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiële werknemers die op zoek zijn naar een werkgever die hen ondersteunt en helpt om zich te ontwikkelen.

In samenvatting is het belangrijk om duidelijk te maken wat je te bieden hebt als werkgever op je website. Zoek manieren om dit op een aansprekende manier te presenteren en laat zien hoe je je werknemers ondersteunt en helpt om zich te ontwikkelen. Als je dit doet, zal je aantrekkelijker zijn voor potentiële werknemers en klanten.

3, Laat zien wat je bedrijf doet

Een andere manier om employer branding op je website te integreren is door te laten zien wat je bedrijf doet. Dit is vooral belangrijk als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met complexe producten of diensten, of als je wilt laten zien dat je bedrijf innovatief is.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zoek bijvoorbeeld manieren om je producten of diensten op een aansprekende manier te presenteren, bijvoorbeeld door middel van foto’s, video’s of verhalen van huidige werknemers. Je kunt ook denken aan het presenteren van case studies of referenties van klanten die je producten of diensten hebben gebruikt. Zoek manieren om te laten zien hoe je producten of diensten de levens van mensen kunnen verbeteren of gemakkelijker maken.

Het is ook belangrijk om duidelijk te maken wat je doelen zijn als bedrijf en hoe je bezig bent om deze te bereiken. Laat zien wat je ambities zijn en hoe je bezig bent om deze te realiseren. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiële werknemers die op zoek zijn naar een bedrijf met visie en doelen.

In samenvatting is het belangrijk om duidelijk te maken wat je bedrijf doet op je website. Zoek manieren om dit op een aansprekende manier te presenteren en laat zien hoe je product of diensten de levens van mensen kunnen verbeteren. Benadruk ook je doelen als bedrijf en hoe je bezig bent om deze te bereiken. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiële werknemers en kan helpen om je employer branding te versterken.

Het is ook belangrijk om je website regelmatig te updaten met nieuwe informatie en inhoud over je bedrijf. Zo kun je bezoekers op de hoogte houden van wat je bedrijf doet en wat er nieuw is. Dit kan ook helpen om je employer branding te versterken, aangezien het laat zien dat je actief bezig bent en dat je bedrijf blijft groeien en veranderen.

Daarnaast kan het ook helpen om je website te integreren met sociale media en andere online platformen. Zo kun je een groter bereik creëren en kun je gemakkelijk nieuwe inhoud delen met bezoekers van je website. Dit kan ook helpen om je employer branding te versterken, aangezien het laat zien dat je actief bezig bent en dat je bedrijf een goede online aanwezigheid heeft.

4, Maak gebruik van sociale media

Sociale media zijn een krachtig middel om je employer branding te tonen en te versterken. Door actief te zijn op sociale media kan je laten zien wat er binnen je bedrijf gebeurt en wat je te bieden hebt als werkgever. Hieronder geven we enkele tips om sociale media te gebruiken om je employer branding te integreren in je website:

 1. Maak gebruik van social media knoppen: Door social media knoppen op je website te plaatsen, kan je bezoekers makkelijk doorklikken naar je social media kanalen. Zo kan je laten zien wat er op social media gebeurt en hoe actief je bent.
 2. Gebruik hashtags: Door gebruik te maken van hashtags kan je je content makkelijk vindbaar maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Zoek relevante hashtags en zorg ervoor dat je deze gebruikt in je social media posts.
 3. Laat zien hoe het is om te werken bij je bedrijf: Door middel van social media kan je laten zien hoe het is om te werken bij je bedrijf. Plaats foto’s en video’s van werknemers die aan het werk zijn, of geef een kijkje achter de schermen. Zo kan je potentiële werknemers een goed beeld geven van wat ze kunnen verwachten als ze voor je werken.
 4. Laat huidige werknemers aan het woord: Laat huidige werknemers aan het woord op social media. Laat ze vertellen waarom ze graag voor je werken en wat ze leuk vinden aan hun werk. Zo kan je laten zien wat het is om te werken bij je bedrijf vanuit het perspectief van huidige werknemers.

Door gebruik te maken van sociale media kan je je employer branding op een aansprekende manier laten zien aan potentiële werknemers en klanten. Zoek manieren om social media te integreren in je website en zorg ervoor dat je actief bent op relevante kanalen.

5, Maak het gemakkelijk om te solliciteren

Je website is ook een uitgelezen kans om het solliciteren gemakkelijk te maken voor potentiële werknemers. Door het proces eenvoudig te maken, vergroot je de kans dat mensen solliciteren en ben je aantrekkelijker als werkgever. Hier zijn enkele tips om het solliciteren op je website gemakkelijk te maken:

 1. Zorg voor een duidelijke vacaturepagina: Zorg ervoor dat je een duidelijke vacaturepagina hebt met alle relevante informatie, zoals de functie-eisen en hoe mensen kunnen solliciteren.
 2. Maak online solliciteren mogelijk: Als je het mogelijk maakt om online te solliciteren, zorg dan dat het proces zo eenvoudig mogelijk is. Gebruik bijvoorbeeld een formulier waarbij mensen gemakkelijk hun CV en motivatiebrief kunnen uploaden.
 3. Geef duidelijke informatie over de volgende stappen: Het is ook handig om duidelijk te maken wat de volgende stappen zijn na het solliciteren, zodat kandidaten weten wat ze kunnen verwachten. Geef bijvoorbeeld aan wanneer je terugkomt op sollicitaties en hoe het sollicitatieproces verloopt.
 4. Zorg voor een professionele uitstraling: Zorg ervoor dat je vacaturepagina professioneel oogt, zodat potentiële werknemers vertrouwen hebben in je bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld professionele afbeeldingen en zorg voor een duidelijke lay-out.
 5. Maak het persoonlijk: Laat zien dat je geïnteresseerd bent in de kandidaten door het sollicitatieproces persoonlijk te maken. Stel bijvoorbeeld vragen in het formulier waarmee kandidaten zich kunnen onderscheiden en geef aan wat je zoekt in een werknemer.

Door het solliciteren op je website gemakkelijk te maken, maak je jezelf aantrekkelijker als werkgever en vergroot je de kans dat mensen solliciteren. Zoek manieren om het proces eenvoudig te maken en laat zien dat je geïnteresseerd bent in potentiële werknemers.

Conclusie

In deze blog hebben we 5 manieren besproken om employer branding te integreren in je website. Dit zijn:

 1. Maak duidelijk wat je bedrijfcultuur is
 2. Benadruk wat je te bieden hebt als werkgever
 3. Laat zien wat je bedrijf doet
 4. Laat zien wie je bent als bedrijf
 5. Maak het gemakkelijk om te solliciteren

Het is belangrijk om je employer branding op je website te tonen, omdat dit kan helpen om aantrekkelijker te worden voor potentiële werknemers en klanten. Door duidelijk te maken wat je bedrijfscultuur is, wat je te bieden hebt als werkgever en wie je bent als bedrijf, geef je bezoekers een beter idee van wat ze kunnen verwachten als ze voor je werken of zaken met je doen. Daarnaast is het handig om het solliciteren gemakkelijk te maken door een duidelijke vacaturepagina te hebben en het mogelijk te maken om online te solliciteren.

Als je deze tips opvolgt, zal je website een aantrekkelijke plek zijn voor potentiële werknemers en klanten. Zoek manieren om je employer branding op een aansprekende manier te presenteren en maak het gemakkelijk voor bezoekers om meer te weten te komen over je bedrijf. Dit zal helpen om je aantrekkelijker te maken voor zowel werknemers als klanten.

Hoofdstukken

Deel deze blog binnen je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp