WebDesign

Maximale betrokkenheid: de beste dagen en tijdstippen om je nieuwsbrief te versturen

Bij het versturen van een nieuwsbrief is timing alles. U wilt ervoor zorgen dat uw bericht bij uw abonnees wordt afgeleverd wanneer de kans het grootst is dat ze het zien en ermee aan de slag gaan. Maar met zoveel variabelen om rekening mee te houden, kan het moeilijk zijn om precies te weten wanneer de beste tijd is om je nieuwsbrief te versturen.

Om je te helpen, hebben we enkele gegevens verzameld over de beste dagen en tijden om een nieuwsbrief te versturen, afhankelijk van de sector en het publiek. Hier zijn enkele algemene tips om in gedachten te houden:

  • Vermijd het versturen van nieuwsbrieven op maandag en vrijdag. Maandag is meestal een drukke dag omdat mensen dan weer aan het werk gaan en weer in hun routine komen, terwijl vrijdag vaak een tijd is waarin mensen tot rust komen en zich voorbereiden op het weekend.
  • Het midden van de week is meestal de beste tijd om nieuwsbrieven te versturen. Dinsdag, woensdag en donderdag hebben vaak de hoogste open- en doorklikratio.
  • Het beste tijdstip om een nieuwsbrief te versturen hangt af van je publiek en hun gewoonten. Als je een voornamelijk B2B-publiek hebt, is het versturen van je nieuwsbrief tijdens kantooruren (9u tot 17u) een veilige gok. Als je een overwegend consumentenpubliek hebt, kun je je nieuwsbrief beter ’s avonds versturen, wanneer mensen waarschijnlijk meer thuis aan het ontspannen zijn.
  • Test verschillende tijdstippen en let op de resultaten. Zelfs als je alle bovenstaande richtlijnen volgt, zal het beste tijdstip om je nieuwsbrief te versturen uiteindelijk afhangen van je specifieke publiek en hun gewoonten. De enige manier om het zeker te weten is om je nieuwsbrief op verschillende tijdstippen te testen en te zien welke de beste resultaten opleveren.

De sleutel tot het maximaliseren van de betrokkenheid bij je nieuwsbrief is het vinden van het juiste moment voor je specifieke publiek en consequent zijn. Door je nieuwsbrief elke week (of maand) op hetzelfde tijdstip te versturen, bouw je een gewoonte op bij je abonnees en vergroot je de kans dat ze je inhoud zullen gebruiken.

Hoofdstukken

Deel deze blog binnen je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp